Няколко трика, с които да предотвратите появата на травми

Болките в гърба и мускулните схващания често се явават причина да потърсите лекарска помощ. Най-честата причина за подобен род травми са неправилната стойка или неправилното изпълнение на упражнения по време на тренировка.

Специалистите са на мнение, че съществуват утвърдени модели на действие, чрез които могат да се избегнат травми. Тяхното заучаване и повторяемост се превръщат в трикове, с които може да предотвратите плексит и друг тип физически дискомфорт.

Ето ги и тях:

1.Клякане, навеждане, бутане, въртене

Редовното и правилно изпълнение на тези движения чрез използване тежестта на тялото гарантира безопасност и много по-малко травми.

2.Тренировки за по-добър баланс

Подобряват стабилността на тялото и  помагат да се ориентирате по-добре, особено в непознати и неравни терени, като минимизирате риска от падане и травми.

3. Силови упражнения

Редовните силови тренировки изграждат не само мускулна маса. Те съдействат за увеличаване на костната плътност, ускоряване на метаболизма и подкрепят цялостната издръжливост на ставите.

4.Здрава връзка между ума и тялото

Установено е, че когато поддържате осъзнатост в движенията на тялото си и свързаните с тях сетива , то тогава успешно се концентрирате върху правилното изпълнение и минимизирате риска от травми.