Масажите - лек за по-здрави стави

Случвало ли ви се е да се събудите сковани и преуморени с болка в някоя от ставите? Раменна, тазобедрена, лакътна. Броят им в човешкото тяло наброява 350 и всяка една от тях е сложна система от влакна и сухожилия.

Доказано е, че под влияние на ежедневните дейности, преумора и стрес, липса на достатъчно движение, наднормено тегло, потърпевши са предимно ставите.

Не е необходимо да чакате болката съвсем да засегне проблемния участък и да започнете приема на болкоуспокояващи, или по-лошо да се стигне до подмяна на ставата.

Има редица превантивни средства, чрез които да се погрижите за по-доброто състояние на ставите ви.

Едно от тях безспорно е масажът. Редовното посещение при масажист има изключително благоприятни действия върху ставния апарат и мускулатурата.

Масажната терапия е полезна най-вече за облекчение на болки в шията, раменете, коленните и тазобедрените стави и при състояния на артрит и остеартрит.

Благодарение на масажите съществено се подобрява кръвобращението, засилва се оросяването и се раздвижва лимфата.

Най-често срещаната форма на масаж при ставни проблеми е подводният, при който се използва тангентор.Терапията съчетава успешно въздействието на масажа и водата, особено ако тя е минерална. Общите въздействия върху тъканите са отпускане на мускулатурата, намаляване на напрежението, подобряване на периферното кръвообращение и микроциркулация. Успоредно с това се подпомага дренирането на тъканите и изхвърлянето на отпадните продукти от метаболизма. Това действие обяснява и по-бързото възстановяване след спортно претоварване  за подобряване на общия тонус.

Подводно-струевият масаж стимулира кръвообращението и лимфната циркулация, като по този начин стимулира обмяната на веществата и допринася за детоксикацията на организма. Въздействието върху лимфния дренаж има отношение и към подпомагане на имунната защита.

За повече въпроси и консултации, може да се обърнете към специалистите на болница ‘’Скин Системс’’.