Кратък наръчник за кожата и слънцето

Възможно ли е да се сдобием със здравословен тен? И защо някои хора развиват слънчева алергия?

Това са въпроси, които вълнуват немалка част от жените, на които им предстои да отидат на море.

Днес ви представяме кратък наръчник с основни стъпки, които да следвате, за да се радвате на здравословен тен.

Преди да отидете на морето подгответе своята кожа: увеличавайте постепенно излагането на слънце. Трябва да се започне с 15 минути първия ден и да се увеличава с толкова всеки ден. Така кожата ще натрупва тен постепенно, като се избягват изгаряния и белене. И не забравяйте да се хидратирате.

Втората стъпка включва правилото, че ако се епилирате трябва внимателно да планирате периода,  в който да почивате на плажа. Преди да се изложите на слънце, проверете дали това не е забранено от вида епилация, който сте прилагали скоро. При фотоепилация две седмици преди и след процедурата не бива да се излагате на слънце.

Третата стъпка включва избора на подходяща слънцезащита. Правилната употреба изисква нанасянето на всеки 2 часа и след всяко излизане от водата.

Четвъртата стъпка е свързана с това, че през летния сезон  е желателно да се въздържате от някои естетични процедури. През периода май-септември не правете процедури, свързани с премахването на клетки на епидермиса - това са пилингът и избелването на кожата, аблативните лазерни процедури. През лятото не трябва да се отстраняват също новообразувания като папиломи, бенки, кератоми и т.н.

Пета стъпка - не забравяйте, че е повече от задължително да посетите дерматолог за профилактичен преглед или консултация.

Открийте своя специалист в Скин Системс:  https://skinsystems.bg/