Няколко признака, че кожата Ви е дехидратирана и как да фиксирате проблема

Чувствате кожата си по-люспеста и чувствителна от обикновено? Естественото ви излъчване е изчезнало от тена ви? Ако това звучи като състоянието на кожата ви, тя може да е дехидратирана. Ето основните признаци на дехидратирана кожа и нашите препоръки как да я поправите.

 

Каква е разликата между сухата и дехидратираната кожа?

Сухата и дехидратирана кожа споделя много от същите признаци и симптоми, но всъщност те са доста различни. Ето бърза разбивка за това как се различават тези два проблема с грижата за кожата:

 

Суха кожа

Сухата кожа се класифицира като тип кожа и се наследява чрез вашата генетика. Сухия тип кожа е предразположена към недостътачно производство на естествените масла на кожата. В допълнение, сухата кожа може да бъде свързана с хормонален дисбаланс или слабо функционираща щитовидна жлеза. Това може да попречи на производството на себум на кожата ви, допринасяйки за тена, който е сух и с блясък външен вид. Докато вашият сух тип кожа не може да бъде променен, можете да подобрите външния му вид, като добавите продукти, напоени с масло, към вашата рутинна грижа за кожата.

 

Дехидратирана кожа

Дехидратираната кожа, от друга страна, е състояние на кожата причинено от външни елементи (времето и сезонните промени), нездравословна диета (липса на пресни продукти) и избор на начин на живот (консумация на алкохол или кофеин). Всички тези фактори изчерпват съдържанието на вода в кожата, което води до по-малко еластичен външен вид. Основен извод е, че дехидратацията се характеризира с липса на вода. За щастие дехидратираната кожа е временна и може да бъде облекчена с комбинация от локални лечения и промени в начина на живот.

 

Ето и основните признаци на дехидратираната кожа

  • Сърбеж
  • Повишена чувствителност
  • Уморен вид
  • Фини линии и бръчки

 

 

Един от най-сигурните начини да възстановите баланса на кожата си и да я почувствате по-гладка е мезотерапията.

Научете повече за процедурата на https://skinsystems.bg/en/service/medical-center-sofia