Морска вода за здрави стави

Всички, които обичат морето, знаят, че то има терапевтичен ефект не само за душата, но и за тялото. Това е така, защото водата съдържа в себе си вещества, полезни за кожата и тялото като цяло. Тя е като балсам за ставите заради високо съдържание на соли, които имат лечебно въздействие при проблеми с мускулатурата и костната система.

Не е случаен факта, че хора от цял свят посещават Мъртво море с рехабилитационна цел. Това е най-лековитото море в цял свят. Водите му са с най-високо съдържание на минерали. В един литър се съдържат 30 % сол и малко над 1 килограм разтворени минерали. С други думи, това е морето с най-висок енергиен заряд, получен по естествен път чрез слънцето.

Доказано е още, че морската вода отстранява възпаленията и отоците на ставите, подобрява кръвообращението в тях и укрепва костите.

Терапията с морска вода е особено препоръчителна при хора, страдащи от артрит, артроза, травми на сухожилията и като цяло за болка в ставите и мускулите.

Съветваме ви веднъж годишно да съчетавате полезната с приятната част на това да посетите морски басейн и да се отдадете на заслужен релакс.