Какъв трябва да е грима за жените на 40

Казват, че да си на четиридесет е прекрасна възраст за жената. Обикновено тогава жената полага най-много усилия да изглежда добре. Тези дами, обаче трябва да знаят, че има няколко специфики, към които да се придържат. Това, с което основно трябва да се съобразят, е че кожата става по суха, и на свой ред това изисква добра подготовка, за да се получи добър грим.

Първото правило в това отоношение е добре да хидратираме кожата. Всяка жена трябва да е намерила своя най-верен приятел, а имено добър хидратиращ крем. Текстурата му трябва да е такава, че да не усещаме кожата опъната. Да съдържа съставки, които да омекотяват и балансират кожата.

Следва фондьотена. Ако искате да изглеждате добре, забравете за тежките и плътни палитри, които само ще запълват бръчиците. Необходимо е да се избират по-леки и овлажняващи фондьотени, които да подчертаят естествения контур на лицето.

По отношение на червилото, акцента трябва да падне на светлите, нежни нюанси, на розовото или бежово-розовото.

Спадът в нивата на естрогена в организма постепенно прави веждите по-рехави. Погрижете се да върнете младежката им плътност с помощта на молив или пудра за вежди. Следвайте естествените им очертания и извивки, и просто ги уплътнете.

Всичко това са малки трикове, които жената на четиридесет трябва да спазва. Но те не са достатъчни, за да изглежда напълно добре. Необходими са и козметични процедури, които да подържат кожата млада и свежа. Хиалуроновата киселина и колагена са жизнено важни за сияйния вид на кожата. С напредването на възрастта тяхното количество намалява. Благодарение обаче на съвременните техники днес е възможно да си ги набавим. Техниките за това за достъпни и приемливи. Като например това предложение.

https://www.ofertomat.bg/Paket-ot-4-protseduri-mezoterapia-Samo-za-380-lvot-Bolnitsa-za-plastichna-i-estetichna-hirurgia-SkinSystems-p4597.html