Защо да използваме козметика с натурални съставки?

Кожата е като "трети бъбрек" и е един от най-важните ни органи. Чрез нея тялото изхвърля токсини и абсорбира всичко, което й поднасяме. Именно поради тази причина е изключително важно да направим правилния избор при използването на ежедневната ни козметика.
 
Естествените съставки помагат на кожата ни да получи необходимите витамини и вещества, от които се нуждае. Тя не съдържа парабени и химикали и е с доказано полезно действие за нашето здраве. 
 
Природата ни е дарила с разнообразие от растения, които подпомагат метаболизма, регенерирането на клетките и капилярната циркулация. Тя разполага с всички натурални съставки, които са необходими за естествено  хидратиране, почистване, детоксикация и подмладяване на нашата кожа. Още от векове хората са използвали многобразието от растения за поддържане на своето здраве и добър външен вид. Именно за това ние не трябва да обръщаме гръб на естествената среда, от която произхожда всичко.
 
Една от най-препоръчваните марки с натурални продукти е козметичната серия MD на Доктор Катрин Крахтова, един от първите лекари, въвели естетичната медицина в България.
 
Козметична серия е резултат на дългогодишна работа на екип от лекари-дерматолози, пластични хирурзи, технолози, биолози и химици водени от Д-р Катрин Крахтова с една единствена цел, създаването на иновативна формула, която да съдържа в себе си разнообразие от съставки от цял свят, които балансирани по между си да създадат продукт маскимално ефективен в борбата срещу стареенето и поддържането на една здрава, млада и жизнена кожа.
 
Продуктите съдържат в себе си съставки подбрани от различни краища на света, изследвани внимателно с доказан ефект върху различни типове кожата. Произвеждат се във високотехнологичен завод, по най-модерните производствени стандарти и под непрекъснат контрол на качеството. Основната идея по време на разработването на кремовете винаги е била те да са натурални и да са изградени на база растителни съставки, както и да се открият субстанции, които биха спомогнали най-ефективното разпределение и попиване на активните съставки в кожата.
 
Козметичната серия може да разгледате тук: http://drkrahtova.com/produktova-kategoria/skin-creams/
За още нови предложения: https://www.facebook.com/SkinSystemsGroup/