Три начина за справяне с мазна кожа

Хората с мазна кожа знаят, че границата между чиста и свежа кожа и „лъскава” такава, е тънка. Съществуват трикове за справяне с проблема.

Мазната кожа се проявява благодарение на свръхпроизводство на себум в порите, а за това причините могат да бъдат много. Околната среда и мръсен въздух са едни от тях. Повешените нива на себум всъщност вървят ръка за ръка с акнето. Последното може да се появи, когато излишният себум остане в порите. Там той се смесва с бактерии и мъртва кожа и се образува пъпка.

Добрата новина е, че за справянето с този проблем не са необходими безброй продукти и куп средства.

Ето на какви съставки препоръчваме да обърнете внимание, ако вашата кожа е мазна:

Ретинол

Той има способността да ускорява клетъчния обмен – възстановява клетките бързо – като това го прави супергерой №1 в борбата срещу мазната кожа.

Салицилова киселина

От всички киселини в сферата на грижата за кожата, противовъзпалителната салицилова киселина е най-доброто, на което може да заложите. Тази конкретна съставка е в състояние да проникне дълбоко в порите, за да изчисти мръсотията и мъртвите клетки. Разгражда черните и белите точки, които често се срещат при склонна към акне и мазна кожа. 

Хиалуронова киселина

Погрешно е схващането, че мазната кожа не се нуждае от хидратация. Когато кожата е лишена от влага, във времето започва да произвежда още повече от споменатия вече себум, като по този начин компенсира факта, че се чувства суха. Поради това всъщност е изключително важно да поддържате мазната кожа овлажнена, така че да не произвежда прекалено себум. Хиалуронавата киселина в умерини количества помага за регулирането на нивата на хидратацията.

Ако все пак имате нужда от допълнителна информация отностно проблеми с кожата, може да получите адекватни съвети от специалистите на болница „Скин Системс”.