Пролетта е тук – какво да правя с кожата си?

Пролетта е вече тук. А след нея идва и лятото, което може да се превърне във враг на вашата кожа, ако не я подготвите предварително. Ето защо е желателно да подготвим кожата си отрано, за да справи с предизвикателствата на топлите дни.

Първият ни съвет е да посетите вашия дерматолог, който да изготви качествен анализ на състоянието и след зимата и да ви помогне в избора на антиоксиданти. Именно те създават бариерна защита за кожата, която я предпазва от вредните слънчеви лъчи и стимулират деленето на клетките. По този начин запазват нейната младост, еластичност и добро здраве.

Вторият съвет, който дават дерматолозите е да се снабдите с качествен слънцезащитен продукт. Един от най-сериозните фактори за преждевременно стареене на кожата са именно слънчевите лъчи.

Бонус трик по отношение на слънцето е да се запасите с повече храни, богати на Витамин Е, тъй като той е естествен защитен продукт. Такива са  са тиквените семки, бадемите и аспержите, например.  Също подходящи са  рибеното масло и сьомгата, които са богати на Омега 3 мастни киселини.

За да подготвите максимално кожата си за настъпващото лято, е добре да направите една подхранваща мезотерапия, с което да дадете нужната доза колаген и хиалурон за кожата.

Пролетта е особен период в годината, който в никакъв случай не изключва да „изгорите” от слънцето. Ако се озовете на разходка в планината, сред природа и приятно време, то в никакъв случай не забравяйте слънцезащитата.

Ако при някакви обстоятелства кожата се зачерви и раздразни, най-доброто естествено средство за справяне със ситуацията е смес от крем от алое вера, кокосово масло и витамин Е.

За консултация при проблемна кожа може да се консултирате със специалистите на Медико-козметичен център „Скин Системс”.