Какво прави едно лице привлекателно?

Симетрията на лицето е един от критериите, с които го възприемаме като привлекателно. Но има много други фактори, които правят лицето привлекателно. Лицето е първото нещо, което привлича вниманието.

Хората носят грим, използват кремове за красота и т.н. само за да изглеждат добре. Но има характерни черти, които карат лицето да изглежда естествено красиво. Големите очи, високите скули, заострената брадичка и малъкият нос са се наложили като такива. Красотата няма зададени параметри, това е възприятие, което се различава при всеки човек, въпреки това има определени елменти и пропорции от човешкото лице, които се се наложили, като правила.

В идеалния случай, големината на челото е добре, да е поне една четвърт от размера на цялото ви лице. В противен случай, то ще изпъква над лицето ви. Въпреки това, повечето хора считат големите чела за привлекателни.

Веждите трябва да са средно големи, не прекалено дълги или къси. Те трябва да имат достатъчно разстояние между тях, където носът ви се присъединява към челото ви, за да образува буквата "Т". Но те също не трябва да са прекалено разделечени. Малките вежди могат да откраднат красотата на челото и очите ви. Извитите вежди ще ви придадат повдигнат и заоблен вид. Правилното оформени и сравнително дебели вежди придават изящество.

Очите са най-важната характеристика на лицето. Те играят основна роля при формирането на изражението на лицето, както се казва, очите говорят това, което устните не могат. Ярки, пенливи, големи очи (сини, пъстри, лешникови, черни или кафяви очи ) са забележителна особеност на лицето. Говорейки за очите, нека не забравяме миглите, като важна част от тях. Дебели, дълги и тъмни мигли, извити нагоре, придават на очите красив вид.

Тесен нос с остър връх се приема за много привлекателен. Другото, което прави лицето привлекателно, е липсата на назолабиални бръчки, отстрани на ноздрите до ъглите на устните ви.

Високите скули се приемат за сексапилна черта при жените. Костите на бузите трябва да имат вдлъбната крива, наклонена нагоре до началото на ушите ви, която да е в съзвучие с устните ви.

Устните са много важна особеност на лицето. Плътните и сочни устни изглеждат привлекателни и блестящи. Долната устна трябва да е по-обемна от горната устна. Контура на устните трябва да е чист и да ги подчертава. Добрият набор от зъби и челюстта играят важна роля в позиционирането на устните ви.

Тясната, стесняваща се брадичка придава очарование и привлекателност на лицето. Брадичката не трябва да бъде прекалено голяма, нито да е прекалено малка. Средната брадичка е просто перфектна. След челюстта, брадичката е последната функция, която определя вашето лице.

Безупречната кожа е ключът към привлекателността. Тя придава на лицето ви елегантен и изискан външен вид. Тенът на кожата също играе важна роля. Леко дъбената, златисто-кафява кожа винаги е била примамлива. Но какъвто и да е тенът ви, стига да имате безупречна кожа, която е лишена от белези и пъпки, ще допринесе за привлекателността на лицето ви.

За повече информация:
https://www.omed.bg/Lipofiling-na-tsalo-litse-i-ustni--Bezplatna-konsult...