29.01.2016
Сигурно сте чували за хранене според кръвната група. В основата на тази теория е, че храните се разделят на полезни, неутрални и вредни за различните кръвни групи.
Като най-стара кръвна група се смята нулевата. В миналото хората с такава кръв са се изхранвали главно чрез лов и съответно са приемали основно животински протеини. Едва по-късно настъпва периодът на земеделието, което води до добавяне на растителна храна към режима на хранене на нашите предшествениции и до появата на следващата кръвна група - А. Още по-късно хората започват да опитомяват диви животни и да получават от тях млечни продукти. Това води до поредната промяна в начина на хранене на човечеството и до поредната нова група Б. Последна е АБ и е налице отскоро като резултат от смешение между А и Б.
Накратко кои са полезните и вредните храни за всяка кръвна група:
Кръвна група 0
Полезни: месо, риба, морски дарове, зеленчуци, некисели плодове, ръжен хляб.
Вредни: пшеница и производните, царевица и производните.
Кръвна група А
Полезни: зеленчуци, растителни масла, соеви продукти.
Вредни: млечни продукти, месо, бобови и зърнени продукти, пшеница и прозводните, захар.
Кръвна група Б
Полезни: месо, риба, морски дарове, млечни продукти, яйца, зърнени храни, бобови култури, зеленчуци, плодове.
Вредни: пилешко и патешко месо, пшеница и производните.
Кръвна група АБ
Полезни: агнешко, заешко, пуешко, риба, млечни, тофу, бобови растения, зехтин, масло от черен дроб на треска, фъстъци, орехи, зърнени, зеленчуци, сладки плодове
Вредни: кисели плодове, царевица и производните.