Полезни упражнения при ставни проблеми

Все повече хора, дори и млади се оплакват от  болки в ставите.  Болките в ставите са типични за възрастни хора, но също така могат да засегнат и по-млади хора, особено ако те се занимават с активна спортна дейност.

Болката в ставите е свързана с дискомфорт, който често може да възпрепятства нормалните ежедневни дейности. При възрастните хора  е  възможно да настъпи обездвижване.

Редица са факторите, които могат да доведат до болки в ставите. Сред тях са стрес,  натрупана умора, хранителни навици, физиологични промени настъпващи с възрастта.

Каквато и да е причината, болките в ставите се свързват с доста голям стрес и напрежение за организма, които изискват намесата на специалисти.

В по-начална фаза на заболяването е възможно лечението с медикаменти да даде резултат, но когато е в напреднала  често се изисква оперативна намеса.

Когато е възможно специалистите препоръчват  да се извършва серия от упражнения, които могат да подмогнат състоянието на ставите.

Сред тях има упражнения  при състояния на артроза, гонартроза,  тендовагинит и др.

Упражнение за тендовагинит може да откриете тук:

https://www.facebook.com/Skin.Systems.Orthopedics/posts/1433424463485127?__xts__[0]=68.ARDrChCThZHPfaBnp3RPnQrAtrb0_zdRwuvkq8E3TIoAs4etWGBKFziVHMkLW_pidGffXEfn1m4uPlLzBT4DQ2fR1i1zT1jY8CZHQp7h8kQu8Ro2x46MWrkHApAQ6thURL2bD7hVyFEWDYWlTnw98zXUQiBz1ObsqQ4dPkhleju_BnvidV1OUwxYyADhXENlRFhRtXUJclJ-AQIZBNaOYqxr-Bor_zH9-6rpR1BpPWShhVRTeD3OiKInozieYcSpHCLIorgUPFCP05NEwJVz4yXTVc38JFMhOY0EiglSe3JMvl5hD5ILGyWUcYlTm6a5v3PXI_s9XrsOKBpiTC_vLjiMIA&__tn__=-R