Основни ползи на физиотерапията

Физиотерапията е лечебен метод приложим за всяка възраст. На практика в нея не се използват медикаменти, а в същото време е толкова ефективна, че е в състояние да премахне симптомите за различни по характер възпаления на опорно-двигателната система.

Ето защо, съвсем естествено, основната полза от приложението й е намаляване или цялостното премахване на болката. Различните рехабилитационни практики са в състояние да блокират възпалителните процеси в ставите и меките тъкани. Сред тях най-ефективни са ултразвукът и ръчният масаж.

Чифт ръце на лечител могат да заместят скалпела - физиотерапията може да детронира операцията като вариант за лечение, или да подготви организма за възстановяване в постоперативния период. Сред предимствата й е и цялостно подобряване на моториката и движенията при малки и големи пациенти. Проблемите с координацията им могат да се коригират, така че да влязат в ежедневния си ритъм с уверена стъпка.

Физиотерапията често е синоним на рестарт за тялото и кариерата на един атлет. Неслучайно в професионалния спорт кинезетерапевтът е стратегическо попълнение в отбора и постоянен спътник в процеса на пълноценна подготовка за състезание.

Рехабилитаторите действат и като бърза помощ за правилна стойка, подбрявайки баланса на тялото и намалявайки риска от падания. Ако той е висок, се осигурява набор от конкретни упражнения за по-добра координация, включително и такива, които оказват влияние на вестибуларния апарат.

За повече информация, въпроси или консултация със специалистите на болница ‘’Скин Системс’’, може да се свържете на: +359 894 441 080.