Електромиография- какво представлява и защо е важна

За да се радваме на движението и да бъдем жизнени и енергични, за всяка възраст са нужни здрави стави. Не бива да пренебрегвате грижата за тях.

 

Както знаем, болката в ставите засяга различни области от тялото, като пръстите на ръцете и краката, китките и коленeтe и води до скованост, подуване и чувство на слабост. Ставите са двигателят на нашето тяло и са подложени на постоянен натиск и увреждане. Но, с полагане на правилни грижи и постоянство, тялото е способно да се възстанови от тези увреждания само, без да забележим дори един симптом.

Има някои прости стъпки, които прилагани често могат да спомогнат за това да бъдат избегнати бъдещи неприятности със ставите. Много е важно да се отделя време за ежедневно раздвижване. С не по-малко значение е и храната с която се храним. Необходимо е в менюто да бъдат включени храни , които да са богати на витамини, масла и антиоксиданти. Не биви да забравяте, че и от много важно значение е как стоите по време ежедневните ви занимания. Отделяйте достатъчно време за релакс и масаж на проблемните зони.

От най-голямо значение е извършването на едно много полезно изследване наречено ЕМГ. ЕМГ е изследване, чрез което се измерва електрическата активност на мускулите.

За повече информация, моля посетете:

https://www.facebook.com/Skin.Systems.Orthopedics/photos/a.885444971616415/1105645712929672/?type=3&theater