YouTube пуска нова музикална стрийминг услуга

В опитите си да завладее по- голям пазарен дял Google прави опит да създаде конкурент на Spotify и Apple Music. Използвайки един от най-познатите си брандове – YouTube, от компанията обявиха пускането на нова стрийминг услуга
за музика. Идеята е в даден момент тя да наследи Google Play Music като основно предложение за достъп до стрийминг музика. YouTube Music ще стане достъпна за потребителите в редица страни от 22 май.

Ще има безплатна версия, която ще се издържа с реклами, а потребителите, които заплащат по 9.99 долара на месец ще получат достъп до YouTube Music Premium, осигуряваща опция за слушане във фонов режим, изтегляне на съдържание и липса на реклами при слушане на музика. Услугата е предназначена за феновете на музиката, които искат да откриват нови и атрактивни изпълнители, но също така не се ограничават единствено до звука. YouTube Music ще предложи и разнообразна видео колекция. Именно този мултимедиен компонент се очаква да спечели вниманието на повече хора и да превърне платформата в по-сериозен конкурент на Spotify, които продължават да се радват на голяма популярност по цял свят.

YouTube Music ще е налична първо в Щатите, Австралия, Нова Зеландия, Мексико и Южна Корея. След това наред са Австрия, Канада, Дания, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Норвегия, Русия, Испания, Швеция, Швейцария и Обединеното кралство.