В надпревара с времето

В съвременния свят, в който младостта се оказва едно от най-големите ни постижения, човек трябва да изглежда добре,  да е жилав,  да не се смазва от всекидневния стрес, да остарява красиво и с достойнство. Е, не е лесно. Казвам го от позицията на зрялата си възраст. Чувам недоволния  шепот на приятелите ми да млъкна веднага, да не говоря за възрастта си, да не я споменавам, няма нужда да се знае точно. Не спирам да се питам, защо да няма нужда и постепенно осъзнавам, че сме се поддали на стремежа и заблудата за вечна младост и красота.

Аз съм изискваща и много критична по отношение на външния си вид. Знам, че изглеждам по-млада от възрастта си. Това е резултат на сериозен труд върху тялото и духа ми. Работата само върху тялото обаче не стига. Периодично си правя козметични процедури, които помагат за добрия ми вид и нямам нищо против всеки да прави с лицето и тялото си каквото пожелае, по-добре е да си с много фейслифта, филъри и кой знае какви процедури, да спортуваш и да се грижиш за тялото си, отколкото да приличаш на прабаба в естествената си зрялост.

Светът се променя, старостта не е и не може да бъде младост, но все пак младеем с години от предишните поколения. Храненето, навиците, процедурите, мисленето, обличането, съвременното качество на живот ни правят значително по-млади сравнение с родителите ни. Това не е самозаблуда, а реална преценка на възможностите, които имаме.
Безброй са процедурите и начините, които ни се предоставят  в борбата с възрастта и за наше щастие не са болезнени и са достъпни финансово. Като начало ще изброя  пилинг, мезотерапия, лазърен  фейслифтинг, поставяне на ботокс, филъри...

Не е лесно, но си заслужава усилията. Гледам съвсем млади жени  се оплакват, че остаряват. Не остарявате, споко, само минавате от едно ниво на друго. Не мога да бъда пак на 18, но мога да изглеждам добре за възрастта си и да се оглеждам в очите на другите с удоволствие.
Нямам амбицията да ви променям, просто се надявам опита, който споделям да ви е от полза и да ви покаже, че за да изглеждате добре,  възрастта вече не е фактор, а личен избор.