В крак с времето със Samsung Galaxy Note 3

Hi, Galaxy! Две думи вече се напълно достатъчни, за да накараш телефона си да изпълни всяка твоя команда. Край на ровенето в хиляди менюта, търсенето на настойки, губенето на време. Южнокорейската компания Samsung заби конкуренцията в земята с чудото Samsung Galaxy Note 3. Фаблетът на фаблетите вече е в България и може да зарадва всички фенове на модерните технологии. И не само това. Устройството със сигурност ще се превърне в дясната ръка на бизнеса, защото притежава гъвкави функции и умее да прави доста неща едновременно. Поредният бонус, с който разполага фаблетът, е  S Pen стилус, който улеснява работата с него.

Приятели, знаете че новите технологии са моята страст. Е, след като се запознах с характеристиките на Samsung Galaxy Note 3, просто не знам откъде да започна... Ето защо дори си измислих нарицателно за устройството – технологичният змей.

Дисплеят

Дисплеят е 5,7-инчов Super AMOLED дисплей. Той позволява на потребителя да прави няколко неща едновременно, като разделя екрана на две и отваря две различни приложения. Така можем едновременно да сърфираме в нета и да си пишем с приятел, например. Освен това клиповете вървят с Full HD качество, а снимките са с идеален образ. Контрастът пък не позволява на светлината, колкото и ярка да е тя, да ни къса нервите, когато искаме да видим нещо на телефона.

Дизайнът

Напоследък устройствата на Samsung започнаха прекалено много да глезят клиентите си. Мултифункционални, красиви, елегантни, изтънчени, унисекс. Galaxy Note 3 e подходящ за всеки вкус. Задният му капак е оборудван с ръчно изработена кожена обвивка, която не позволява фаблетът да пострада от надраскване.

S Pen

Фаблетът си има и S Pen. Удобно смарт решение, което дава достъп до допълнителни функции за технологичните маниаци.

Процесорът

Технологичният змей е снабден с мощен четириядрен LTE 2.3 GHz Quad-Core процесор, който му помага да е доста бърз. Батерията му е 3200 mAh. Samsung Galaxy Note III използва операционната система Android OS 4.3 Jelly Bean.

Бонусите

Новите неща в устройството са толкова много, че ми се иска да ви кажа направо – купете си го и ще разберете. Но ето малка част от нещата заради, които си заслужава да си имате такова чудо. Случвало ли ви се е да сте убедени, че имате запаметена някаква информация в телефона си, но да не можете да я намерите. Или може би търсите определена функция, но незнайно защо тя не се намира там, където сте си мислили, че е. Честито! Тази сага свърши. Вече си имате вграден S Finder, който е идеалното спасение от вечното ровене из нещата в телефона.
С Action Memo записваш всичко необходимо – телефони, контакти, бележки. Можете да пишете и директно върху екрана с S Pen. Фаблетът веднага разчита почерка и подрежда информацията там, където й е мястото.

Със Scrapbook можете да събирате всякакви любопитни данни. Намирате си някоя статия в нета и хоп... Тя отива в някоя от собствените ви категории. Лично на мен много ми хареса и апликацията Еasy Clip. Тя служи за изрязване на картинки от интернет. С нея просто рисувате кръгче около снимката, която сте си харесали в нета и я пускате в чата, за да я видят вашите приятели.

Откъде да си купя приказното устройство?

Знаете, че цената винаги има значение. Освен това обаче трябва да обърнем внимание и на малките букви в договорите, с които телекомите понякога ни изненадват. Именно, за да си спестим главоболия е важно да знаем добре на коя компания да заложим. Е, аз бих заложил на Мтел. Там технологичният змей Samsung Galaxy Note 3 се предлага за 49,90 лв. на месец с опцията за избор от шест тарифни плана. Във Виваком цената е 55,64 лв. на месец за стари клиенти, а при изгодните тарифни планове на Глобул месечната вноска е 50 лв. Разликата в цените не е голяма, но когато се натрупа всеки месец си става солидна сума, която можете да похарчите за нещо друго. Така смятам да направя и аз!