Смарт часовник – защо не?

Допускали ли сте някога, че любимите на всички смартфони могат да заемат формата на часовник. Звучи някак си насмешка, но това творение на мобилните технологии вече дефилира на изложението IFA в Германия.

В настоящата статия ще препредам думите на един от хората, който е успял да го тества и да му се порадва, защото това творение на техниката, заемащо параметрите от 16 инчов OLED eкран и ярки и пъстри тонове, го правят действително красиво.

Което е първото негово предимство. Въпреки, че е с каишка и като за такова устройство се очаква да натежи на китката  всъщност се оказва, че лек ефирен и моден, когато се долепи до ръката.

Всички действия на телефона се осъществяват през сензорния екран с изключение на едно единствено. Като за начало ‘’бащата на линията’’ е оборудван с камера, която да се надяваме през поколенията ще придобие по-висока резолюция. Засега тя е  1,9 Mpx и ако решите да наблягате на качествени снимки по-добре използвайте личния си смартфон, ни съветва човекът, който го е тествал. Но както пък аз казах сигурен съм, че при следващите отрочета вероятно мегапикселите ще станат повечко. И все пак, ако харесвате снимката, която сте направили имате възможност да я прехвърлите с Bluetooth.

Но не  бива да се фокусирате върху засега нискомегапикселовата камера, защото когато плъзнете показалец по екрана ще попаднате на редица полезни приложения като Evernote, My Fitness Pal, социалната мрежа the Path, Glympse, услугата за съобщения Line и Run Keeper.

А също и на  функциите като записване на гласови бележки, музикален плейър, списък с разговорите, бележник с телефонните контакти, както и икона, която прави връзка със страницата с приложенията.

Телефонът часовник работи с модифицирана версия на Android. Естествено през него може да се обаждате и да приемате повиквания.

Тествалият го отбелязва, че като като цяло това е добро навлизане на пазара на нов смарт часовник. Ако потребителите се насочат към „носимата" електроника, бъдещите часовници Galaxy Gear може би ще са по-малки и по-бързи.

Може би и той като мен се надява с бъдещето да се преодолее и друг недостатък като се има предвид, че масово потребителите не могат без Facebook и Twitter и Gmail, защото понастоящем този модел няма, но с времето сигурно и в това отношение ще се доусъвършенства.

И накря все пак трябва да разберете цената на смарт часовника. Цената на умното устройство възлиза на 299$ и  ще бъде наличен в над 140 страни от 25 септември.

Засега няма информация дали ще го намерим на родния пазар, но може пък някой от операторите да е решил да ни изненада.