Samsung, какво ще кажеш?!

Не че няма и други достойни конкуренти на Епъл, но според нивата на продажбите се счита, че таблетите на Самсунг дишат във врата на iPad. Други пък биха казали, че Samsung Galaxy Tab е просто една несполучлива реплика. Разбира се това е пресилено и може да се чуе само от заклетите фенове на iPad.

Наскоро излезе последната версия на Епълския таблет, а именно iPad 3. Няма да се впускам в описание на техническите характеристики, сигурно са направени милиони ревюта. И все пак основните преимущества – огромна разделителна способност, 2048 x 1536. Пред това нововъведение останалите качества като че ли остават на заден план. Добре е да се вземе предвид едно уточнение, iPad 3 не е четири ядрен таблет. Може би малко и пресата допринася за тази заблуда, но когато се каже четири ядрен таблет, това би трябвало да се отнася за архитектурата на централния процесор, а не на графичния процесор, благодарение на който, всъщност се постига тази разделителна способност и плътност от 246 пиксела на инч. Та в този смисъл iPad си е двуядрен таблет.

Защо се спряга Самсунг за основен конкурент на Епъл. Причините сигурно са няколко, но е ясно едно, Самсунг е лидер на пазара на андроид устройства. Та така, Епъл излязоха с новата си играчка, която направо отвя всички останали претенденти. Не може да не им се признае, че все още те са водещите в производството на таблети. Но много естествен е и въпроса какъв ще бъде съответния отговор. И разбира се го очаквам, най-вече от Самсунг. А това, което ми дава надежда са слуховете, които витаят около Galaxy Tab 11.6., които изтекоха от androidandme.com. Според тях се очаква устройство с разделителна способност 2560 x 1600 пиксела, а както самите Самсунг споделиха, се работи върху нов двуядрен процесор с работна честота 2 GHz с наименование Exynos 5250.

Новини се очакваха на SXSW festival на 9 март, но така и не се повдигна темата. Независимо кога ще излязат с този очакван таблет, Самсунг трябва да покажат мускули и да докажат, че все още са на крачка зад Епъл. Ако това се случи в скоро време ще бъде една малка победа за Самсунг, ако пък се забавят трудно биха спечелили повече симпатии.

Как смяташ, какви са шансовете на Самсунг?