Новата марка таблети на LG Gpad 8.3

LG дава сериозна заявка за лидер при производителите на таблети. От компанията оповестиха, че ще пуснат на пазара LG G Pad 8.3. С устройството фирмата ще конкурира основно по-малкия по-размер таблет на Apple iPad Mini.

LG за първи път представиха новото си предложение в Берлин, като първото 8“ таблет с full HD резолюция на екрана. 8,3-инчовия IPS екран е с резолюция 1920x1200 пиксела. Не случайно от компанията първо се изхвалиха с размера на екрана и възможностите му. LG са компанията създала иновативната технология, която Apple ползват за дисплеите на iPad линията си. От гиганта се хвалят още, че таблетът ще може да се ползва с една ръка. Това е предразположено до известна степен и от компактния размер.

Таблетът напомня голям смартфон, но без предните капацитивни бутони. Тази функция се изпълнява от виртуални бутони, които се показват на самия дисплей. Вариантът, демонстриран в Берлин бе в бяло, като разполага с заден алуминиев капак и малки странични рамки. Широчината на дисплея е удобна за хващане 126,5 милиметра, тежестта на устройството е 338 грама. В дясната част се намират бутоните за включване, и за контрол на звука. В горната част са поставени microSD слот за карта и инфрачервен порт. В задната част се намират стерео говорителите.

Хардуерът на устройството също е доста солиден. Таблетът ще разполага с 2 GB RAM и четириядрен процесор Snapdragon 600 с тактова честота 1.7GHz. Устройството ще бъде с 16GB вградена памет.

От LG залагат на най-разпространената операционна система, а именно Android. Версията, която ще ползва устройството е Jelly Bean 4.2.2.

Специалистите отбелязват, че липсва 3G/4G модул. Таблетът обаче може да се свързва със смартфон, използващ Android операционна система, посредством Q Pair функцията. Така ще може от таблета да се пращат текстови съобщения, да се браузва в интернет и да се разглеждат галерии със снимки. Благодарение на приложението ще имате възможност да ползвате и hangout функцията, както и месинджъри като Whatsapp.

Освен многобройните приложения, достъпни в Play Store на Android, таблетът ще е оборудван със собствени апликации. Една от тях е приложението KnockOn, което отключва устройството при почукване върху екрана. Допълнителна екстра е приложението QSlide. С него ще работите по-лесно, ако сте отворили няколко прозореца. Така с едно-две приплъзвания избирате между последните няколко приложения, които сте ползвали.

Говори се, че цената на устройството ще е достъпна на базата на продуктите на Apple. Първите данни са, че в САЩ той ще върви на стойност 299 долара. Очаква се таблетът ще бъде пуснат на пазара още през октомври месец.

Специалистите приемат новия таблет радушно. Според тях това е чудесна алтернатива на по-скъпите вариации като iPad серията. Според тях устройството е сполучлива комбинация между дизайн и функционалност. За да се убедите сами във възможностите на таблета, вижте следното видео - http://youtu.be/NNV4CSNwKok