Мтел играта – Супергерои раздават супер награди

Лято като лято, ама не съвсем. Облаци, дъждове, студ... всичко, което очакваме от есента е налице. Метеорологичните условия обаче, не ме отказаха от участие в инициативата на Мтел – Преплувай до герой, спечели награда. Разбира се, така събитието изглеждаше в моите очи, заради дъждът, който се изля над София през уикенда.

Целта на играта бе да бъде промотирана новата оферта на Мтел – Гиганет, която включва домашен интернет и мобилен интернет за 19,90 лв. на месец. Регламентът предвиждаше участниците да издирват супергерои и да отговарят на техните въпроси. Наградите съответно бяха доста примамливи, пет  смарт телефона, три таблета и един страхотен Мини Купър.

Стартът бе даден в 17:00 часа на пилоните пред НДК. Въпреки навъсеното време, на уреченото място се посъбрахме към хиляда човека. За радост, организаторите се бяха погрижили да предоставят дъждобрани, с които да преборим климатичните аномалии. Всеки от нас получи брандирана в червено тениска – символ за нашето участие в мероприятието. След бърз инструктаж от Мартен поехме на мисия да открием супергероите, които щяха да ни донесат супер наградите. Локацията на мистериозните субекти дирихме благодарение на специални мобилни апликации.

Обикаляйки околностите около НДК, попаднахме на първата издирвана персона – гига бързата героиня. Тя се бе „покрила” в парка зад музея Земята и хората. На място бяхме посрещнати с безплатни напитки, като след края на бързата почивка дойде време да се състезаваме за награди. С няколко правилни отговора на сравнително лесните въпроси, зададени от Мартен, първите пет късметлии се сдобиха със смарт телефони Sony Experia Z. Чак им завидях на печелившите, надявах се поне с телефон да се сдобия.

Дойде време да бъде обявената следваща дестинация, която се оказа близкият стадион Раковски. Потеглихме без да губим излишно време Към втората спирка.

След десетина минути ходене, потокът нахлу на терена на съоръжението, на който ни очакваше специално пригодена сцена. За наша приятна изненада, вторият герой се оказа не друг, а самият Йордан Йовчев. Пременен като същински Супермен, спортистът помогна на Мартен да зададе нови три въпроса. Набързо изпратихме отговорите, но отново не бях сред спечелилите.

Награждаването на големия победителНастъпи часът да се отправим към нашия финален поход. Приложението на Мтел за локация отново си свърши работата, разкривайки, че последната дестинация е в Южния парк.
Разположена на една от поляните в парка, се издигаше доста по-мащабна сцена от предишните. На нея влетяха Мини Купъра и супер героите от предишните две спирки. Не след дълго се качи и Графа, който разкърши атмосферата с няколко свои парчета. След импровизирания концерт настъпи решителният момент, а именно да стане ясно кой ще грабне голямата награда.