Лято на смартфоните

Откакто умните устройства навлязоха в нашето ежедневие безспорно то стана по-динамично и интересно. Вече безпроблемно, където и да сме имаме достъп до световната мрежа. Това неоспоримо удобство вероятно кара все повече хора да се доверят именно на смарт линията в областта на комуникациите.  Неоспорим факт в това отношение беше една новина от миналата седмица. Тя бе свързана с информацията относно това колко употребяваме в цифри от мобилния нет. Стана ми доста интересно, защото не се бях замислял за тази цифра, а тя е наистина колосална. Близо на месец потребителите на един от телекомите- Мтел са отбелязали 100 милиона мегабайта месечно потребление, потребление, касаещо мобилния нет. Това говори, че явно хората все повече се ориентират към използването на смартфоните като начин на комуникация.

И явно в знак на това широко потребление Мтел не се забави и обяви, че от 20 август четири модела, заслужаващи нашето внимание ще се продават с тридесетпроцентно намаление. Сигурен съм, че и вие сте почитатели на тези модели и сигурно вече сте любопитни да ви издам повечко информация за кои става въпрос.

Първо ще започна от моя любим модел ZTE BLADE III. Удобен и фин операторът го предлага с възможност на изплащане, както и в брой. Ако не бързате с плащането ще грабнете блейда за 3. 43лв. на месец, а ако сте мераклия да платите веднага ще извадите от джоба си  76. 30лв. Смешна цена, нали?
Ако сте почитатели на още по-елегантните модели то тогава вероятно ще спрете вниманието си на ZTE Grand X Pro.  Той се предлага за 6.93 на месец,  а в брой може да му се насладите за 153. 30лв. Ако търсите памет като негова характерна мерта –имате я 4 GB.Разполагате и с резолюция от 720 x 1280 пиксела.
За 174.  30лв. може да закупите друг модел смартфон.  Става дума за Huawei Ascend G600. И той се предоставя на изплащане срещу 7.63 лв. на месец и ще има да правите незабравими снимки с осем мегапикселовата камера, видео и музика.

Другото предложения на Мтел е за най-изтънчения вкус  с предоставянето на Alcatel Idol. В брой той се предлага за 223.30 лв., а на изплащане е за 9.73 лв на месец.Ако изберете него ще държите в ръката си перце 110 гр. и операционна система Jelly Bean.

Останахте ли приятно изненадани от тези модели и от това специално намаление за нас потребителите? Тридесет процента са си тридесет и те не са никак малко.

Става въпрос за модели, които са с много добри технически параметри и които в рамките на това предложение не отстъпват на предложенията на другите оператори. Само за едно сравнение ще ви кажа, че в момента най-евтиният вариант за смартфон при Виваком е за 5.90 лв. на изплащане. Става въпрос за Nokiа Lumia 520, а при Глобул това е HTS DESIRE 200 за 4 лева на месец.  Но това са ни познати модели, чиято актуалност струва ми се не може да премери сили с предложенията на Мтел.