Кадри под водата със SONY Xperia Z1

Компромисите са нещо много важно за отношенията между хората. Но, когато говорим за технологии - не може да става и дума за тях. Който държи на качеството, си плаща и го получава. Sony Xperia Z1 е устройство, за което определено си заслужава да си дадеш парите и със сигурност ще видиш функции, които досега са били блян за технологичната ти душа. Добрата новина е, че смартфонът вече се предлага на българския пазар и то само две седмици след официалното му представяне в световен мащаб. Е, отидох, видях го и онемях! Жесток е!

Ще започна от камерата, защото тя беше една от по-слабите страни на Xperia Z. Sony показват, че се учат от грешките си и сега доста са се постарали. В случая си имаме работа с 20.7-мегапикселов Exmor RS CMOS сензор, който е сред по-големите при смартфоните - 1/2.3 инча. Видезаписът е 1080p при 30 кадъра в секунда, като се поддържа и HDR. Смартфонът има широкоъгълен 27мм G обектив с просветлена F2.0 бленда. Освен това камерата може да прави 61 кадъра само за 2 секунди. Тя е снабдена и с допълнителен софтуер като приложението Info-Eye, AR ефекти, функцията Social Live за стрийминг към Facebook и time-shift функция.

И не само това. Запазената марка Xperia разгромява конкуренцията с оръжието „водоустойчивост и прахоустойчивост”. Кадрите под водата вече не са мит от филмите. Със Z1 функцията е достъпна и за нас, защото смартфонът е сертифициран по стандарта IP58, обвит в алуминиева рамка. Това дава възможност на притежателя на Xperia Z1 да прави фотоси от доста по-голяма дълбочина вод водата в сравнение с функциите на Xperia Z.

Екранът е 5-инчов 1080p Sony TRILUMINOS с впечатляващата гъстота от 441 пиксела на инч. Процесорът е 4-ядрен Snapdragon 800 на 2.2 GHz, оперативната памет е 2GB. За съхранение в телефона са предвидени 16 GB памет, които могат да се допълнят от още 64 GB microSD карта. Версията на Android е 4.2 Jelly Bean. Смартфонът използва и технологиите BRAVIA от телевизорите на Sony.

Сигурен съм, че хората, които имат страст към модерните технологии вече са изкушени от идеята да грабнат новия апарат. За тяхно успокоение това е съвсем осъществимо, защото два от нашите мобилни оператори го предлагат в търговската си мрежа. Убеден съм, че като видите смартфона на живо ще останете приятно изненадани и от елегантния му дизайн – абсолютно подходящ както за дамите, така и за господата.

В Мтел Sony Xperia Z1 e на доста атрактивна цена. Може да го намерите с един от шестте плана за 47,90 лв. на месец за период от 24 месеца. В Глобул апаратът може да се намери за същата цена, но възможността за избор на план е по-ограничена.

Както казах в началото, когато купуваме техника не бива да правим компромиси, но пък е важно внимателно да изберем компанията, с която ще се обвържем. Затова, поне аз предпочитам гъвкавите условия на Мтел. Така че не го мислете, грабнете Sony Xperia Z1 и покажете на всички, че можете да се гмурнете в дълбокото и дори да направите невероятни снимки от там.