Хвани вълната

Представи си, че си на брега на морето, с ръка придържаш сърф в очакване на голямата вълна и си готов на всичко, за да може тя да бъде твоя. Тя идва и ти разбираш, че е момента да уловиш скоростта й. Не губи време, хвани вълната…

За мнозина от вас това е идеалната ситуация, когато са на море. Вероятно вече се и убеждавате, че и мен ме е обхванала лятната вълна, но за жалост не мога да сърфирам…, не мога да сърфирам в морето. Затова пък се справям успешно със сърфирането под чадъра. Обичам летните безгрижни дни, в които докато хващам тен или пия бира, държа телефона си в ръка и се наслаждавам на напредъка на съвременните комуникации- с други думи на мобилния  нет.

Толкова много съм свикнал вече с тази опция, че където и да отида, не пропускам да влизам в социалните мрежи, да се шегувам с приятели, да споделям, да лайквам и всичко останало, което ме кара да бъда активен в онлайн пространството.

Веднъж вече ви представих възможностите на 3G покритието в нашата страна и как родните оператори осигуряват своето покритие. Е, тук няма да говорим за покритието макар, че то е супер важно. По-скоро ми се иска  от чиста доза любопитсво да видя дали подготвиха нещо лятно и свежо в своите оферти за мобилен нет, родните оператори.

В обектива на моето любопитство първо попаднаха Глобул, които провокираха интереса ми след като разбрах, че ще ни зарадват с двойно повече мегабита на максимална скорост с два от техните пакети. Обаче, ако си спомняте вече ви бях споменал, че можем  да се възползваме от тази екстра, стига да сме активирали подобен пакет до 14 май. С надеждата тази оферта да има някакво продължение за  бъдеща промоция, продължих да се ровя ,но уви… не просто съм изпуснал срока, но и нямам никакви шансове да хвана вълната. Дали тепърва ще излезнат с промоция или не, не знам, но не бива да се бавят, защото сезонът е вече открит.

Проверих при Виваком как стоят нещата. Слава Богу, този път са помислили за нас и ни отпускат пакети за мобилен нет на половин цена.  Офертите им започват с месечни такси от 7. 90  и ни хвърлят в скоростта на вълната от 3000 до над 10000 MB.  Офератта ми се струва добра а хубавото, е че можем да държим вълната  до края на август.

И, ако все пак скоростта на вълната при Виваком не би могла да ви удоволетвори, имате възможността да яхнете вълната на Мтел, които специално за лятото отпускат двойно по- бързо сърфиране на морето …За ‘’екстремните сърфисти’’, Мтел са повишили   скоростта на мобилния нет двойно повече и то в над 20 града и курортни селца. Като скоростта на вълната достига 42 Mbps. Тази скорост, да ви светна, е два пъти по-висока от досегашната. С увеличаването на местата за сърфиране (говоря ви за едни от любимите на всички ни курорти), струва ми се ще имаме едно страхотно лято, ще споделяме на воля щурави снимки от плажа и какво ли още не. Било то от Елена, Созопол, Синеморец,  Лозенец или Несебър…

От Мтел обещават тази скорост на мобилен нет да бъде част и от други градове на страната. Към момента те са към над стотина.

Това затвърждава мнението ми, че явно доброто развитите и покритие на 3 G мрежата при Мтел заслужава сертификата, за който ви бях разказал преди. А именно сертификата за измерване на качеството от NET CHECK,  който Мтел получава за трети пореден път.  А с възможността да яхна тяхната вълна на морето аз вече се усмихвам  доволно и тъй като сезонът е вече открит, можете да ме последвате и вие ;)