Дигиталният портфейл MyFin стартира с подкрепата на Fibank и Mastercard

Дигиталният портфейл MyFin е платформа за бързи парични преводи и онлайн разплащания, издаване на дигитални и виртуални карти. Платформата се управлява от лицензираното от БНБ дружество за електронни пари – Майфин ЕАД (MyFin), на което  собственик е Fibank. Дружеството представя за първи път своите услуги - чрез дигиталния портфейл MyFin, на 2 ноември 2020 г.

В дигиталния портфейл MyFin потребителите могат да издадат мигновено дигитална дебитна карта, както и да заявят физическа пластика, която да бъде доставена до тях с куриер. Картите, издавани от MyFin, са под бранда на Mastercard. С тях могат да се правят онлайн плащания, както и плащания на ПОС терминал. Mastercard е технологичният партньор на MyFin, който допринася със своя опит, сигурност и иновативни технологични решения. Платформата предлага иновативни функции и чрез нея потребителите могат освен стандартните преводи, да нареждат и преводи между физически лица – клиенти на MyFin (Peer to peer), плащане с линк. Благодарение на облекчените технологични процеси, потребителите имат възможност да нареждат преводите си по-бързо и с по-ниски такси от традиционните банкови преводи. Клиентите на MyFin могат да се информират в реално време за състоянието на средствата си, извършените трансакции, както и да получат 24-часова консултация от висококвалифицирани експерти.

Фокусът на MyFin е насочен към предлагането на продукти и услуги, от които съвременният човек със забързано ежедневие има нужда. Визията на компанията се концентрира в това да улесни и направи още по-приятно потребителското изживяване при управлението на финансите, да развива и надгражда приложението с нови функционалности за своите потребители.

Като част от тази концепция всеки потребител, който иска да се възползва от Advanced или Premium пакет от MyFin в периода 29.10-31.11.2020 г. включително, получава подарък – 3-месечен премиум пакет за музикалната платформа TIDAL.

MyFin застава в подкрепа на каузата за по-малко вредни емисии и опазване на околната среда, чрез реализация на различни инициативи. Първата от тях е свързана със самата пластика - MyFin избра иновативен материал за производството й в партньорство с компанията AUSTRIACARD. Картата е изработена от разградим материал и достига до потребителите в опаковки от рециклирана хартия. A за всеки 100 издадени физически карти MyFin ще засажда по едно дърво.