Apple пуска ъпдейт за IOS през март

Потребителите на iPhone очакват със затаен дъх обновената версия на операционната система на смартфона IOS. Причината са дребните бъгове, които тормозят част от ползващите устройството. Новата версия се очаква да се появи през март.

Сред най-големите болежки на юзърите с настоящата версия 7.0.4. са „замръзване на екрана“, проблеми с iMessage съобщенията и прескачане на кода за достъп до телефона.

Да ти замръзне екрана не е от най-приятните преживявания, особено когато работиш с телефона. Това неудобство са усетили потребители на IOS, които са надали вой към Apple. За радост производителят на един от най-желаните телефонии е обърнал внимание на молбите на клиентите си и се очаква новият ъпдейт да се справи с този проблем. От технологичния гигант все още не са обяснили в официално обръщение замръзването, но то предизвиква рестарт на устройството, след като известно време се е задържал един и същи образ на екрана.

Друг бъг, който ще бъде отстранен в новата версия на IOS, ще отстрани възможността за достъп до телефона от недоброжелатели. Това било възможно благодарение на комбинация от натискания на бутоните на екрана, като така се отключвало устройството, без дори да е нужен код за достъп. За радост това не водело до реална опасност, ако не броим снимките и видео материалите, тъй като без реалния код не могат да се правят покупки в iStore-а, нито да се ползва Cloud клиента.

След като пускане на 7.0.2 версията на IOS юзъри останаха недоволни и от проблеми с пращането на iMessage съобщения. Това е важен атрибут, който спестява пари и е нормална хората да недоволстват. Оказало се, че след поредното обновление част от съобщенията не се изпращали веднага и оставали като чакащи, а други били получавани доста по-късно след тяхното изпращане. От Apple уверяват, че точно в тази насока са поработили здраво и във версия 7.1 няма да има и намек за подобни неприятности.

Други дребно препятствие се оказало скъсения живот на батерията. Този бъг се наблюдавал при съвсем малко потребители, но и той е застъпен в предстоящото обновление.

Предвид естеството на подобренията потребителите са в трепетно очакване на ъпдейта. Предполага се, че това ще подобри значително работата с IOS. Важно е да уточня, че самият аз не съм чул някой около мен да има проблеми от подобно естество, а новата визия на операционната система събира предимно позитиви.