Актрисата Алисия Викандер: Когато бях на върха на славата, бях най-тъжна

Актрисата Алисия Викандер разкри, че е претърпяла спонтанен аборт преди да се сдобие със сина си от съпруга си Майкъл Фасбендър. Шведката разказа за собствените си „болезнени“ борби с безплодието, които много наподобяват на тези на нейната героиня от лентата „Светлина между два океана“. Именно на снимачната площадка на този филм през 2014-та звездата от Tomb Raider се запозна с Майкъл, който играеше неин съпруг.
„Сега имаме дете, но ни отне доста време“, сподели Викандер пред лондонския вестник The Times. Към момента красивата и талантлива брюнетка рекламира своето ново ТВ шоу „Irma Vep“ на Sky Atlantic.

33-годишната Алисия тогава играе ролята на попзвезда, която претърпява спонтанен аборт и ѝ е казано да излезе на сцената веднага след това.

Викандер роди първото си дете от 45-годишния Фасбендър през 2021 г. По повод ролите, които са свързани с изиграването на спонтанен аборт, тя признава, че разиграването на тези сценарии може „напълно“ да помогне на актьорите да се справят с подобна травма. „Абортът ми беше толкова екстремен, болезнен за преминаване и разбира се, това ме накара да си спомня как снимах лентата „Светлина между два океана. Този филм има друго значение лично за мен“, каза тя.

Въпреки че е носител на най-престижната статуетка в киното, Викандер споделя, че се е чувствала самотна и тъжна.

Подобно на нейната героиня Ирма Веп, Викандер признава, че на звездите често им се натрапва, че шоуто трябва да продължи, дори когато личният им живот се разпада. „Понякога преминаваме през неща, които са трудни в живота ни и ако имаме офис работа, просто можем да си вземем отпуск и да се отдръпнем за малко“, аргументира се тя. „Но има моменти, в които аз или мои колеги преживяваме нещо трагично, но трябва да се появим на червения килим. Да бъдеш посрещнат от хора, питащи: „Как си?“, имайки предвид какво си преживял току-що! Повечето не биха могли да излязат от дома си след такова събитие. Когато, в очите на хората, бях на върха на славата, аз бях най-тъжна. Постоянно си казвах да се насладя на момента, защото е прекрасен, но не знаех точно какво да правя. Постоянно летях в първа класа, спях в петзвездни хотели. Но винаги бях сама“ “

Звездата от Ex Machina споделя още, че не е осъзнавала, че иска да има деца, докато не е навършила 30 години, а спонтанният аборт само я е направил още по-сигурна в желанието си да стане майка. „Известно време смятах, че няма да мога да забременея“, обяснява притесненията си от миналото тя.

Фасбендер и Викандер са известни с дискретните си отношения, като двамата и досега не са разкрили как се казва детето им. Въпреки че новината за него беше потвърдена през септември 2021 г., в интервюто за вестник Times, Алисия само отбелязва, че синът ѝ е на 17 месеца, което означава, че се е родил през февруари 2021 г. Носителката на „Оскар“ казва в интервюто, че се надява нейната история с борбата ѝ с безплодието да помогне на други дами да се справят с това предизвикателство.

„Спрях и си помислих: „Да говоря ли за това?“ Но мисля, че е универсално и толкова много жени преминават през подобни неща. И е трудно“, казва звездата от „Момичето от Дания“ пред изданието.

Викандер и Фасбендър се редуват да работят сега, когато имат малко дете. Нейната първа работа, откакто е станала майка, е именно в „Ирма Веп“ – сериал, който тя засне, когато бебето ѝ беше едва на 3 месеца. „Бях развълнувана, че работя, но всичко беше толкова интензивно. Понякога с Майкъл идваха на снимачната площадка, само за да може бебето да види лицето ми“, казва тя пред The Times.