3 маски за лице в домашни условия подходящи за лятото

Лятото е сезон, който изисква от нас различни грижи за кожата на лицето. Отрицателното въздействие на UVA и UVB слънчеви лъчи, вятърът, сухият въздух, замърсената морска вода, мръсотията, са на лице и не бива да се пренебрегват като негативни фактори, ако искаме здрава и добре изглеждаща кожа. Затова, за да запазите нейните свежест, мекота и гладкост, трябва да полагате специални и постоянни грижи. 

За да ви помогнем с тази лятна битка, сме събрали на едно няколко полезни маски за лице, които са подходящи за горещото време:

Маска с алое вера - Алое вера е сред любимите съставки на жените, които обичат да си правят сами домашна козметика. Сред най-големите предимства на този продукт е, че рядко предизвиква алергични реакции. За направата на хидратираща маска ви трябват две супени лъжици алое вера и една краставица, която да бъде изчистена от семките и да бъде обелена. Смелете съставките заедно в блендера до образуването на еднородна и гладка смес. След това нанесете върху лицето за половин час.

Маска с мед и лимон - може би е една от най-популярните, които дамите си правят в домашни условия. Приготвя  се изключително лесно - нужни са ви една лъжица мед и две лъжици лимонов сок. Разбърквате съставките и ги нанасяте върху предварително почистена кожа с нежни кръгови движения. Сместа трябва да стои върху лицето около 20 минути, след което да се отмие със студена вода.

Медът е известен с това, че е подходящ за кожи, предразположени към акне, тъй като има силно антибактериално въздействие. А лимонът почиства, освежава и ексфолира кожата, благодарение на голямото количество витамин С в състава си. 

Маска с авокадо, белтък и зехтин - зарежда кожата с много полезни и важни вещества, които я поддържат свежа и мека. Ето как се прави: Разбивате един белтък, но не дотолкова, че да прилича на сняг, след което добавяте месестата част от едно авокадо и разбърквате добре. Към получената смес прибавяте една супена лъжица зехтин и една супена лъжица оцет. Маската се нанася върху лицето за около 20 минути, след което се отмива.

Ако имате нужда от професионален съвет за вашата кожа, може да запазите час за консултация в Медико-козметичен център „Скин Системс”.