Ползи от парафинолечението за ставите

Запознати ли сте с ползите на парафиновото лечение? И какво приложение намира то в сферата на ортопедията и травматологията?То е сред най-старите методи за лекуване с топлина, като е познато на човечеството още от древни времена, катоза първи път е бил приложен от френския лекар Бартом де Сандорфом.

Медицинските среди признават, че парафинолечение е много ефективно при заболявания на опорно-двигателния апарат - стави, ставни връзки, мускули и сухожилия, навяхвания, натъртвания, както и други наранявания.

Парафиновото третиране на ставите се обяснява с високата топлинна мощност на веществото и ниската топлинна проводимост. Парафинът започва да се топи още при 52 градуса по Целзий.

Процедурите могат да се прилагат както в острата фаза на заболяването, така и в хроничната. При закрити травми – също. Има доказан ефект при келоиди и кожни цикатрикси (белези).

Парафиновите апликации могат да се комбинират и с различни други методи като електрофореза, масажи, ултразвук, лечебна физкултура и други.

Приложимо ли е лечението при колянната става?

Появата на болка в коляното, щракания по време на движение, загуба на гъвкавост, подуване - при тези признаци трябва да се консултирате с лекар, за да избегнете необратими последици. За да се отървете от болестта, както и за превантивни цели, специалистите предписват комплексно лечение, при което парафиновата терапия играе важна роля. При артроза на колянната става се използва нагрят парафин. В процеса на охлаждане той фиксира ставата, хрущялът по време на процедурата се възстановява. Пълният курс на тези процедури ще помогне за бързо възстановяване на физическата активност, облекчаване на болката, облекчаване на хода на заболяването.

За повече въпроси и насоки, може да се обърнете към специалистите на болница „Скин Системс”.