Грижи за кожата през лятото

Когато лятото настъпи е редно освен да прегледаме гардероба си и да се подготвим с летни тоалети,  да се погрижим и за кожата си като си набавим нужната козметика.

Като правило трябва да знаем, че първите силни слънчеви лъчи са доста коварни и имат склонността да причиняват сериозни проблеми на външния ни вид като петънца, лунички или рязко изсушаване на кожата, съпроводено с алергични реакции понякога. Затова е най-важно на първо място да се подсигурим със слънцезащитен крем за лице и то с фактор минимум 15.

Друго основно правило за да се чувства кожата ни добре е да се пият достатъчно течности и да се погрижим тя да бъде достатъчно хидратирана. Това става с леки хидратантни кремове, които са подходящи за лятото. Силните слънчеви лъчи изсушават кожата ни и я предразполагат към стареене. Кожата ни има нужда от вода и освен да я приемаме вътрешно в достатъчно количество, можем поне един път на ден да мокрим лицето си, а може и цялото тяло и да го оставяме само да изсъхне без да го подсушаваме. Това има изключително хидратиращо въздействие върху нашата кожа.

Кремовете обаче са крайно недостатъчни в грижата за кожата. За добрия и външен вид следва да се погрижим и с процедури най-подходяща от които може да се яви мезотерапията.

 https://www.ofertomat.bg/Paket-ot-4-protseduri-mezoterapia-Samo-za-380-lvot-MBAL-Skin-Sistems-p4597.html