Защо е важно да се движим?

Какви са предимствата от това ежедневно да се извършва движение? Движението е здраве и е свързано с много ползи за човешкото тяло.

От едно известно време насам се знае, че заседналият начин на живот може да допринесе за развитието на сърдечно-съдови заболявания и диабет от втори тип. Голяма част от изследванията за оценка на този риск са били критикувани, защото се правят върху пасивни хора. Същите нерядко изповядват цял комплекс от вредни практики (в т.ч. лоши хранителни навици, тютюнопушене, злоупотреба с алкохол и др.), сред които е много трудно да се изолира и изучи единствено въздействието на заседналостта.

При това без значение дали човек е дебел или слаб. Ето защо е важно да се стараем да се движим под някаква форма, колкото и символична да е тя. Не да пробягвате парка надлъж и нашир всяка сутрин, просто да приветствате всяка възможност за движение.

Умерените физически  движения укрепват сърцето, повишават имунната система, спомагат за борбата срещу стреса. Но не по-малко значение оказва и върху доброто състояние на ставите. Защо движението е толкова важно за тяхното добро общо състояние, може да научите тук:

https://www.facebook.com/Skin.Systems.Orthopedics/photos/a.885444971616415/1320329548127953/?type=3&theater