Световен конгрес по естетична медицина

Тази година под патронажа на принца на Монако Алберт II в Монте Карло се проведе 16-тият Световен конгрес по естетична медицина. Конференцията премина под научния надзор на Световното дружество за интердисциплинарна анти-ейдж медицина (WOSIAM) и предложи силно интерактивна, стимулираща и мултидисциплинарна програма.

На този конгрес  акцентът бе поставен на блефаропластиката Какво знаем за нея и какви ползи ни носи тя?

Очите са може би най – силно въздействащата естетически част от тялото. Когато клепачите са гладки, свежи и без бръчкии торбички, очите имат ясен блясък и човек излъчва здраве, жизненост и младост. И обратно – когато клепачите са натежали, с бръчки и увиснала кожа, очите изглеждат уморени, цялото излъчване е на стар, уморен и нещастен човек.

С възрастта еластицитетът на кожата и тонусът на мускулатурата намаляват. Това води до отпускане на кожа и мускули на клепачите и оформяне на излишък под формата на торбички на долните клепачи, придаващи уморен вид на очите. При естетичната корекция на горните клепачи се извършва отстраняване на излишната кожа, орбитален мускул и пролабирали мастни херниации.

Блефаропластиката може да се направи, както на горен, така и на долен клепач. Повече можете да научите тук:

https://www.ofertomat.bg/Gorna-blefaroplastika-Estetichna-korektsia-na-klepachi-samo-za-1650-lvot-MBAL-Skin-Sistems-p4598.html