Студът изостря появата на бръчки

Зимата неминуемо влияе върху състоянието на кожата ни и затова се налага да променим грижата си за нея. Няколко са факторите, които правят кожата ни по-чувствителна и лесно ранима през зимните месеци. Сред тях са студеният и по-сух въздух, температурните амплитуди, вятърът и замърсяването на въздуха. Всички те водят до изсушаване на кожата и по-ниска степен на хидратация. Ето защо в студеното време смяната на козметиката е задължителна, за да се радваме на красива, но и здрава кожа.
Известно е, че при измръзване по кожата се образуват ледени кристали, повреждащи клетките. Също така се нарушава кръвоснабдяването й, което води до кислороден глад на тъканите, а това към некроза /умъртвяване/. Но даже ако измръзване като това не настъпи, образуването на ледени кристали може да предизвика различни проблеми - от повърхностно раздразнение до дълбоко възпаление на клетъчно ниво. Една от първите реакции към студа на нашия организъм е стесняването на повърхностните кръвоносни съдове, което с напредването на времето може да доведе до появата на сериозни дълбоки бръчки.
Грижата за кожата през студеното време следва да бъде комплексна и обхваща не само правилният избор на срем, но и точните процедури. Мезотерапиите са много добър избор, в грижата за кожата през зимата.

Научете повече на:
https://skinsystems.bg/bg/department/mezoterapiya