С какво трябва да се съобразяваме при избора на козметика?

Изборът на правилната за вас козметика се оказва не толкова импулсивен. Грешка би било, ако си изберем крема за лице, например, само по етикета, или „защото една приятелка ми каза така”. Ето и най-важните моменти, на които трябва да обърнете внимание, ако искате да полагате адекватна грижа за кожата си, базирана на информирано решение:

Съставките

Обърнете внимание козметиката ви да не съдържа алкохол, тъй като той води до изсушаване. Препоръчително е да се избягват също: оцветители, парфюми и консерванти.

Типа на кожата Ви

Не е толкова елементарно да определим сами какъв тип е кожата на лицето ни. Много често тя е различна в различните зони и съответно изборът на правилни продукти включва повече от един. Затова първо се консултирайте с дерматолог, той е човекът, който най-добре ще Ви ориентира.

Постоянство

Мит е, а и донякъде рекламен трик, че „още след първото нанасяне ще видите промяната”. Необходими са поне две седмици преди кожата ни наистина на се „пренастрои” и да „заработи” по нов начин.

Хигиена

Лицето и зоната около шията трябва да се почистват всеки ден и сутрин, и вечер, независимо дали сме били с грим, или не. Вашият дерматолог ще може да Ви препоръча най-добрите продукти за Вас, така че да не се стигне до запушване на пори и изсушаване на кожата.

Качество на продуктите

Доверете се на производител, който притежава необходимите сертификати за производство на козметични продукти. Това винаги е обозначено на опаковката.

 

Ето и моя опит:

Насочих се към  д-р Крахтова, когато стана дума за диагностика на кожатати ми. Прегледът ми при нея премина приятно, като усетих професионализма и дискретността, присъщи на лекарката. Бях чувала и за нейната козметика, като имах възможността да я разгледам на живо. Първото, което побързах да видя бяха съставките. Направи ми силно впечатление специалната селекцияна съставки от цял свят и то натурални. И за да бъда по-обстоятелствена в продуктите се съдържат 100 процента натурално кокосово масло /извлечено от сухи кокосови ядки/, масло от авокадо / богато на белтъчини и витамини/, масло от конопено семе VIRGIN /съдържащо линолова и алфа-линоленова киселина и антиоксиданти/, хиалуронова киселина, масло от европейска винена лоза /особен ефект при чувствителна кожа с леки стягащи свойства/, tocopheryl acetate /мощен антиоксидант/, масло от ший, Sepilift DPHP и други.

Повече за козметиката, може да научите оттук: https://drkrahtova.com/about-our-shop/