Реконструкция на гърдите

След мастектомия жените избират реконструкция на гърдите по много и различни причини.

Някои вече не се чувстват пълноценни или не се чувстват женствени. Други не искат да се занимават с всекидневните грижи по носенето на външни гръдни протези. За много жени реконструкцията на гърдите е добър начин да се почувстват по-добре и да положат ново начало в живота.

Операцията реконструкция на гърда, се прилага при частично или цялостно отстранена гърда, най-често след мастектомия. Процедурата представлява комбинация от техники на пластичната хирургия, чрез които не само се създава нова гърда, но значително се подобрява външният вид на жената, нейното самочувствие и качество на живот. С помощта на тази процедура може да се постигне относително естествен външен вид и усещане.

Обикновено реконструкцията на гърдата включва няколко процедури, които се извършват последователно на етапи. Тя може да протече едновременно с мастектомията или да се отложи до пълното възстановяване на пациента след мастектомията и другите допълнителни курсове на лечение. От значение е жената да се чувства готова за психическото и емоционално приспособяване, което реконструкцията изисква. Както при загубата на гърдата, така и при нейното възстановяване, е необходим период от време за приемане на крайния резултат.

При реконструкцията на гърдата се използват различни реконструктивни техники, които оптимално възстановяват формата, външния вид и големината на гърдата. Най-добрият начин да научите как да постигнете Вашите цели и да удовлетворите Вашите желания е консултацията с пластичен хирург.

За повече информация: https://www.ofertomat.bg/Podari-si-samochuvstvie-Ugolemavane-na-bust-s-i...