Полезни съвети

Здравата и сияйна кожа не е мираж, когато знаем как да се грижим за нея. Този път няма как да отидем до близкия козметичен салон или магазин за козметика, затова Ви препоръчваме една не лоша алтернатива, в грижата за кожата вкъщи.

За да може кремът да се абсорбира по-добре от кожата, преди да го нанесете, потупайте лицето си с длани, докато усетите леко изтръпване.

Ако устните ви често се напукват или белят, имайте предвид, че това е първият признак за дехидратация на организма. Следете колко вода пиете.

Препоръчват се продукти, които съдържат витамин С и мастни киселини. Те имат подхранващ ефект и отстраняват зачервяванията.

Съхранявайте хидратиращите маски в хладилника.

Липсата на време е една от причините да не се грижим активно за кожата си. Сега то е в изобилие. Имате свободна минутка? Нанесете маска и продължете с домашните си задължения.

За да имате красива кожа, трябва да започнете да дишате правилно. А правилното дишане можете да го усвоите,чрез йога в домашни условия.

Седнете на стола, поставете лакти на колене, отпуснете лицето си в шепи и отпуснете врата – отличен начин за домашен лимфодренаж.

Веднъж в седмицата оставяйте кожата ви да си почине от всякаква козметика и грим. В този ден използвайте само вода и леки кремове и серуми.

Пръскайте лицето си с термална вода всеки път когато се сетите.

Почиствайте кожата с продукти, в чиято формула има масла, за да не нарушавате хидролипидния й слой.

Никога не търкайте клепачите, когато почиствате грима! Вместо това напоете парчета памук в мицеларна вода и леко притиснете към клепачите за 10-15 минути.

Продуктите за лице и масажите, дават резултат, но всеки в своята зона на въздействие. Първите подобряват структурата на кожата, вторите повишават тонуса на мускулите. Но за оптимален ефект е нужен комплексен подход.

Отпуснете лицето! Да, точно сега, докато четете това!

За повече информация:
https://drkrahtova.com/about-our-shop/