Подмладяване на очите и клепачите

Най-нежната и деликатна част от човешкото лице е зоната около очите.
От една страна, кожата там е най-тънка. От друга, това е една от най-подвижните части на лицето.

Клепачите са в непрекъснато движение (от 6 до 27 мигания в минута в зависимост от това дали четем, гледаме нещо или разговаряме с някого).
Всяка емоция и мимика се отразяват на еластичността на кожата, затова и тази част най-бързо се състарява.
Специалистите отчитат, че още около 20-тата година се появяват първите фини бръчки.
Ако към тези анатомични особености се добавят нездравословен начин на живот, недоспиване, небалансирано хранене, използване на тежък грим, лошо отстраняване на грима, постоянна работа с компютър и др. резултатите са налице: торбички, тъмни кръгове под очите, увиснали клепачи, дълбоки бръчки около външните ъгли на очите.

Естетичната медицина днес предлага богат арсенал от процедури за възстановяване и подмладяване на очите и клепачите.
Най-честата естетична операция с цел подмладяване е блефаропластиката (пластика на клепачите), премахване на торбички под очите, увиснала кожа, бръчки.

Блефаропластиката (пластика на клепачи, корекция на клепачи) е козметична-хирургична процедура на клепачите и зоните около очите.
Тя има за цел намаляването на признаците на стареене чрез решаване на проблеми като увисване на горната част на клепачите, бръчки и пачи крак около очите и като цяло отпуснатия вид на кожата около очите. Торбичките под очите и тъмните кръгове могат да бъдат подобрени след блефаропластика.

Използват се също и различни медико-козметични процедури за постигане на подмладяващ ефект –изглаждане на бръчки, премахване на дефекти по кожата, ботокс, хиалуронова киселина и др.

Разбира се, всяка естетична корекция трябва да бъде съобразена със степента на деформация на кожата и индивидуалните особености.

За повече информация:

https://www.omed.bg/Gorna-blefaroplastika-Estetichna-korektsia-na-klepac...