Няколко причини още днес да направите 30 клека

В областта на тренировъчните програми едно от най-ефективните и бързо горящи калории упражнения са клековете.Не пестете усилия да ги правите и не си намирайте причина да ги избягвате, защото са доста полезни за тялото. Неслучайно това упражнение се нарича ‘’царя на фитнеса’’, защото носи бързи и видими резултати, а дамите, които го прилагат се радват на апетитно оформени седалище и крака.

Упражнението се характеризира с движението на сгъване на коленете и сгъване в таза, като същевременно се поддържа изправен гръб. Това движение ангажира основно мускулите на долните крайници, както и на централната част на тялото, като ефективно укрепва тези зони.

Даваме ви няколко причини, заради които си струва вместо да отваряте вратата на хладилника, да отворите вратата на балкона, за да направите 30 клека.

  1. Подобрявате стойката си
  2. Изгаряте коремни мазнини
  3. Изграждате мускулна маса
  4. Разделяте се с болките в гърба
  5. Извайвате красиви бедра
  6. Подобрявате храносмилането и кръвообръщението
  7. Подобрявате гъвкавостта на тялото
  8. Укрепвате работата на белия дроб и сърцето
  9. Подобрявате състоянието на ставите и укрепвате костите

 

Пътят към това да започнете да правите клекове не е чак толкова труден.Упражнението е лесно и просто за изпълнение при това в домашни условия. Не се притеснявайте да тренирате само с тежестта на собствено тегло и запомнете- усилията винаги си заслужават!