Носът- ''центърът на лицето''

Има хора, които са толкова привлекателни, че е трудно да откъснеш поглед от тях. Външната красота привлича вниманието на голяма част от хората автоматично.

Неизменно за това роля играят чертите на лицето. Формата на очите, носа, устните.

Перфектният овал на лицето понякога е природна даденост. Невинаги обаче всички хора могат да се похвалят с перфектния нос, устни или очи. Въпреки това, не следва да ги приемаме и за нещо, от което сме лишени и това да се превръща в комплекси.

Голяма част от хората не харесват носа си. Носът е не само човешкия обонятелен орган, но е и “центъра” на лицето. Когато естетически не стои добре хората определено не одобряват външния си вид.  В кои случаи се налага ринопластика?

Основно се извършва по две причини- медицински или естетична.

Ринопластиката или операцията за промяна във формата на носа е една от най-често срещаните и извършвани операции в областта на пластичната и естетична хирургия. Чрез тази операция се променя не само формата на носа и съотношението му спрямо лицето на пациента.

Носът е най-централната и забележима част на лицето и важен фактор за неговата хармоничност и пропорционалност.  Чрез ринопластиката може да се промени формата на носа, да се премахне носна гърбица, да му се коригира върха, ширината на ноздрите, ъгъла и съотношението между носния връх и горната устна, а така също и да се подобри носното дишане и изкривяване на носната преграда, т.е ринопластиката се извършва както от естетични, така и от функционални (медицински) съображения.

Повече за процедурата може да научите тук:

https://www.omed.bg/Ne-otlagai-Korektsia-na-nos-tsal-nos-za-4500-lv-ili-vryh-za-1950-lv--BEZPLATEN-pregled-ot-MBAL-Skin-Sistems-p4355.html