Неоперативна ринопластика

Всички знаем, че носът е централната част на лицето и малките промени в него могат да променят външния ни вид. Ринопластиката или операция за преобразуване на носа е сред първите пет най-популярни козметични операции, затова не е изненадващо, че интереса към неоперативната ринопластика също процъфтява през последните години.

Когато става въпрос за преобразуване на носа, оперативната ринопластика е златният стандарт. Резултатите при нея са дълготрайни, но може да не е за всеки. Често разходите и престоя могат да бъдат възпиращи фактори за пациентите, да не говорим за страха и тревожността, които идват с всяка една операция и особено операция на лицето. Но, ако не сте доволни от формата на носа си, има и друг вариант, който може да е решението за вас!

Това е така наречената течна или нехирургична ринопластика, при която чрез инжектирането на дермални филъри в носа, се постига промяна във формата му. Това е чудесен вариант за пациенти, които имат изолирани деформации на носа, като гръбна гърбица или незначителни асиметрии.
Тя също е добър вариант при пациенти, които са претърпяли ринопластика в миналото и имат леки нередности в следоперативния период. Тези пациенти обаче се нуждаят от по-висока експертна оценка при инжектирането, тъй като кръвоснабдяването вече е променено след операцията и рисковете от усложнения могат да бъдат по-големи.

Нехирургичната ринопластика също е чудесен вариант за онези, които искат незабавни резултати или не могат да си позволят хирургична ринопластика.

Пациентите могат също да се подложат на течна ринопластика, за да „изпробват“ дали искат да се подложат на по-категоричната процедура - операция. Резултатите са временни и по същество, нехирургичната ринопластиката се явява, като своеобразен „тест“ преди да се предприеме операция.

Важно е да знаете, че по време на процедурата, посредством инжектирането на пълнител се добавя обем. Тази техника по подразбиране ще увеличи носа, така че не е добър вариант за онези пациенти, които вече имат големи носове и се нуждаят от намаляване. Въпреки че има различни техники, които може да се използват, за да се създаде илюзията за по-малък нос, носът обективно ще е по-голям.

Най-важното нещо, което трябва да знаете е, че има рискове, свързани с тази процедура. Носът има сложно кръвоснабдяване, което по същество създава аркада от малки артерии и вени, които в крайна сметка се свързват с очите. Затова е задължително, процедурата да бъде извършена от специалист, който има задълбочени познания на тази анатомия. В противен случай, това може да доведе до усложнения от съдов компромис, некроза на кожата и инфекции, дори може да се развие слепота.

Извършена от лекар с подробно познаване на анатомията, течната ринопластика е безопасна процедура.

За повече информация посетете следната фейсбук страница:
https://www.facebook.com/SkinSystemsGroup/