Красиво тяло

Стройното и пропорционално тяло, освен за естетически красиво,  се счита и за символ на добро здраве и жизненост. Стройната фигура е бленувана цел за много жени, които се подлагат на диети и упражнения за да премахнат излишните килограми.Независимо от диетите и редовните упражнения, тялото при някои хора не е пропорционално развито. Най-често това е следствие от натрупване на мастни клетки в определени зони и мастни депа. 
Премахнатите мазнини изчезват завинаги и при един умерен хранителен и двигателен режим тялото не възвръща предишния си вид и форми.
Липосукцията не е метод за отслабване, а за оформяне на тялото. Тя не е подходяща за много пълни пациенти. В такива случаи се съчетава със спорт и диетичен режим и се прави няколкократно през определен от лекаря период. При средно пълни и дори слаби хора обаче често има мастни натрупвания в определени области, които не изчезват по никакъв друг начин или много трудно, при, което останалата част от тялото отслабва твърде много и не изглежда добре.