Колагенът- защо е толкова важен

С възрастта естественото производство на колаген намалява – по данни след 25-годишна възраст намалява с 1,5% на година. След 40 г. колагенът се изчерпва с по-бързи темпове от тези на производството му, а над 60 г. повече от половината  колаген е напълно изчерпан.

Този процес се ускорява при хормонален дисбаланс, поради неправилно хранене, в което има твърде много рафинирани храни, трансмазнини, захари и т.н., при дехидратация, стрес, при твърде често излагане на слънце или дефицит на витамин С например. Негативите не са много, но са ключови за това да изглеждаме и да се чувстваме добре. Колагенът се грижи за еластичността на кожата, прави я да изглежда по-млада, по-хидратирана, по-гладка.

С какво можем да компенсираме загубата на колаген?

Като за начало с прием на колаген – така подаваме в чист вид това, което ни липсва. Той помага също за здравето на храносмилателната система, като медицинско изследване свързва приема му с двойно ускоряване на процеса на възстановяване при язви. Но неговият прием не е достатъчен за да загладим бръчки и изпънем кожата. Често силно изразени бръчки и гънки не могат да се повиаят от това и затова е необходимо допълнително инжектиране. Посредством този метод кожата видимо става по-гладка и подмладена.

https://www.ofertomat.bg/Seksapilni-ustni-ili-izglagdane-na-brychki-s-hi...