Какво трябва да знаем за преди и след естетичните процедури

Тъй като добрата подготовка е в основата на всяка успешна интервенция и въпреки че козметичните и пластичните процедури са се превърнали в нещо тривиално, мнозина забравят да адаптират начина си на живот, така че да намалят периода на възстановяване. Имайте предвид, че козметичните интервенции са сериозни процедури. За да не възпрепятствате качеството и да удължите резултатите им, започнете с няколко прости стъпки.
 
Преди
 
Задължително спрете цигарите. Не само по време на процедурата и след нея, но и преди това. Никотинът причинява свиване на кръвоносните съдове и ограничава кръвоснабдяването до органите и тъканите. Освен това въглеродният окис също намалява достъпа на кислород до тъканите. Според проучвания рискът от усложнения при пушачите е два до три пъти по-голям в сравнение на непушачите. Те се нуждаят от 33% повече анестезия по време на операция и с 23% повече болкоуспокоителни.
 
Следващата стъпка е да запасите организма си с витамини. Някои от добавките се препоръчват за прием преди операции, защото увеличават способността на тялото да се лекува, да изгражда нов колаген и да намалява отоците. Препоръчваме ви да приемате една седмица преди процедура витамини А, С, бромелаин и хомеопатична арника.
 
След
 
Редовното хидратиране, почистване и подхранване на кожата в дълбочина ще задържи значително ефекта на всеки хиалуронов филър или ревитализация. Професионалните терапии подпомагат борбата на кожата срещу вредните фактори на околната среда и неутрализират влиянието на свободните радикали. Състоянието на повърхностния епителен  слой е важно за общото излъчване на лицето. Редовното излющване, стимулира възпроизводството на нови клетки и разкрива по-свежа и млада кожа.
 
За доброто състояние на кожата и за задържане ефекта от направени мезотерапии и поставени филъри, може да ви помогне и приемът на подходящите хранителни добавки. Те трябва да включват съставки, като селен, цинк, колаген, както и антиоксиданти, като Q10, Омега киселини, ресвератрол – набавя се по естествен начин от младите червени вина. Хранителните добавки подпомагат възстановителните процеси в кожата и подтискат оксидативния стрес.  
 
Разбира се всяка естетична процедура с времето губи своя ефект. Затова не пропускайте възможност да обсъдите със своя естетичен дерматолог какви процедури са ви необходими за вашата кожа, как да подържате ефекта им по-дълго и какво е необходимо да предприемете, за да да изглеждате млади и красиви.