Какъв крем да изберем за зимата?

С настъпването на студените зимни дни е редно да помислим за кожата на лицето. Студът изсушава и това предполага да се осигурят  овлажняващи и подхранващи кремове, които да намалят стреса на кожата спрямо околната среда. Основната ни цел е да намерим подходящ подхранващ крем, който да осигури нужната хидратация и подхранване на кожата, така че да противодестваме на неблагоприятните климатични условия.  Качествено избран продукт ще успее да предотврати изсушаването на кожата, ще я хидратира и ще осигури всички необходими витамини и микроелементи.

Най-често се използват компоненти, които са предназначени да омекотяват кожата, да запазят влагата в нея, да омекотят имунната й функция и да създадат невидим защитен филм, който ще й помогне да се справи не само със студа, но най-вече с резките температурни промени при излизане от топло на студено и обратно.

През зимата следва да се постави акцент на защитни и подхранващи кремове при това тези кремове не са предназначени само за сухи кожи по принцип.

Дерматолозите обаче смятат, че необходимост от подхранващ крем има всеки, защото в студения сезон дефицит от липиди има дори мазния тип кожа.

Има различни видове серии кремове, но за да изберете подходящия за вашата кожа често е препоръчително да се обърнете към дерматолог.

Повече може да научите тук:

https://skinsystems.bg/bg/news/kremovete-na-d-r-katrin-krahtova-preobrazyavat-kozhata