Как да се предпазим от преждевременното стареене?

Процесът на стареене не може да бъде избегнат. Въпреки това можем да се погрижим видимите издайници по кожата на лицето  да бъдат намалени. Важно е да обърнем внимание на начина си на живот и как той влияе на кожата.

Редица са външните фактори, които могат да засилат и ускорят процеса на стареене. Свободните радикали от своя страна увреждат всяка част от кожните клетки и влошават видимите признаци на стареене: бръчки, загуба на плътност,блясък и  обем.

Има три топ препоръки за намаляване риска от праждеверменно остаряване.

Първо:  ограничете излагането на слънце. Продължителното, както и всекидневното излагане на слънце, предизвикват фотостареене, причинено от оксидативния стрес.

Специалистите изчисляват, че 80% от праждевременното стареене на кожата е в резултат на вредното въздействие на UV лъчите.

Второ: спрете цигарите! Никотинът причинява  стрес, подобно на замърсяването на околната среда. Спирането на вредния навик е основна стъпка към цялостния подход за забавяне на общия процес на стареене на кожата.

Трето: изградете подходящ режим в грижата за кожата. Тонизирайте, подхранвайте и хидратирайте.

Моят съвет е да подбирате внимателно козметиката, с която боравите. За предпочитане е тя да е сертифицирана и медицински доказана. Което предполага внимателно подбрани съставки.

Ето и моя избор: https://drkrahtova.com/about-our-shop/