Как да намалим появата на бръчки във времето?

Появата на бръчки не е вредна за здравето. Няколко линии на лицето понякога дори могат да му добавят характер. И все пак повечето от нас биха предпочели да ги няма, защото са признак на напредването на възрастта.

Без медицинска или хирургична намеса може да е предизвикателство да премахнем вече съществуващите бръчки, но има стъпки, които можем да предприемем, както и промени в начина на живот, за да предотвратим появата на нови.

В тази статия ще разгледаме подробно как да намалим появата на бръчки във времето.

Какво причиняват бръчките?

Кожата, както всичко в човешкото тяло, се състарява с възрастта. Ето защо 90-годишна жена не може да изглежда по същия начин, както едно малко дете.

Това е така, тъй като кожата губи еластичност, а производството на колаген се забавя с времето. Този процес може да се засили от различни фактори, включително излагане на слънце, замърсяване и определени вредни навици.С възрастта кожата става по-тънка и по-суха. Това допълнително може да я направи по-податлива на появата на бръчки.

Какво можем да направим срещу появата на бръчки?

Генетиката играе голяма роля в това как кожата ни остарява. Но дори и ако всички в семейството ни имат кожа, склонна към появата на бръчки, все пак имаме известен контрол върху процеса и можем да го забавим.

Затова е необходима специална грижа, а ето какво самите ние можем да направим, за да забавим процеса:

Защита от слънцето

Всеизвестен факт е, че излагането на слънце може да увреди кожата и да доведе до преждевременно стареене и поява на бръчки. Редовната употреба на слънцезащитен крем има способността да забави признаците на стареене на кожата, особено при хора с много светла кожа

За да предпазим кожата си от вредните слънчеви UV лъчи, жизненоважно е да прилагаме защитен фактор 50 всеки ден, дори при облачно време. Да не забравяме и слънчевите очила, тъй като кожата около очите е най-чувствителна.

Да използваме овлажнители

Овлажнителят действа като глътка свеж въздух за лицето ни. Той помага за подхранване и хидратиране на кожата. Това е особено важно с напредване на възрастта, тъй като, както вече споменахме, кожата става по-суха.Изследванията показват, че използването на овлажнител, който съдържа хиалуронова киселина и витамин C, са особено ефективни за предотвратяване появата на бръчки.

Да не позволяваме дехидратация

Пиенето на вода е от съществено значение за доброто здраве както на тялото ни като цяло, така и на кожата ни. То се нуждае от вода за почти всяка функция, която изпълнява.

Освен жизненоважните функции като отмиване на токсините от тялото, подпомагане на храносмилането и регулиране на телесната температура, водата помага за поддържането на кожата здрава и хидратирана отвътре. Допълнително може да послужи за повишаване на еластичността на кожата и да коригира увреждането на тъканите.

Включете продукти с ретиноиди в ежедневната си рутина

Ретиноидите, получени от витамин A, са една от най-изследваните съставки против появата на бръчки. Te имат способността да увеличават производството на колаген, което спомага за изглаждане на кожата. Ретиноидите също насърчават регенерацията и създаването на нови кръвоносни съдове, което може да помогне за подобряване на цялостния вид и текстура на кожата.

Включете допълнителна козметика в рутината си, ако е необходимо.

Козметична серия на д-р Крахтова е отличен вариант в жестоката борба срещу стареенето. Кремовете са резултат от дългогодишна работа на екип от лекари-дерматолози, пластични хирурзи, технолози, биолози и химици водени от Д-р Крахтова с една единствена цел, създаването на иновативна формула, която да съдържа в себе си разнообразие от съставки от цял свят, които балансирани по между си да създадат продукт маскимално ефективен в борбата срещу стареенето и поддържането на една здрава, млада и жизнена кожа.

 Ако имате нужда от допълнителна информация отностно тези проблеми на кожата, може да получите професионални съвети от специалистите на болница „Скин Системс”.