„Искам нови гърди”, и част от въпросите, които идват с това

Корекцията на бюст е сред безспорните бестселъри в пластичната хирургия. Независимо дали търсите рестарт на самочувствието си, имате здравословен проблем, или се борите с промени в тялото след процеси като раждане и кърмене, поставянето на импланти е популярно и ефективно решение.

Като всяка интервенция, която променя вашия релеф чрез скалпел, аугментационната операция трябва да бъде осъзнат и информиран избор, а не импулс на егото, задвижен от емоционална травма. Преди да изберете лекар и да стигнете до преглед и консултация, помислете добре какво ви мотивира да пристъпите към подобна пълна промяна и до колко инвестицията в определен брой кубици ще ви доближи до най-добрата ви версия.

Ако сте поне малко любопитни, или обмисляте подобна процедура, продължавайте да четете. Специално за вас сме събрали отговорите на част от най-регулярните въпроси, с които върви поставянето на чифт силиконови гърди.

 

 1.Има ли възрастово ограничение за аугментационна операция?

Не, най-важното е показанията за операцията да са правилни, здравето на пациентката да е стабилно и кожата да е подходящо еластична. Решаващо е също пубертетът да е приключил. Препоръчително е да са минали 6-7 г. от първата менструация и гърдите да не са нараствали на обем най-малко 2 години.

2. Гърдите ще се движат ли естетствено?

След време да, въпреки че има разлики в зависимост от типа и позицията на импланта. В едната крайност са “традиционните” импланти, поставени под жлезата, които са почти подвижни веднага след операцията и в другата крайност – това са капковидните импланти, поставени под мускула, които определено са по-неподвижни в началото.

3. Вярно ли е, че гърдите с импланти са студени?

Появата на капсулна контрактура (която причинява втвърдяване), особено ако е сериозна, може да предизвика локално намаляване на кръвоснабдяването и следователно намаляване на температурата в гърдите. Същото може да се получи и ако подкожната мастна тъкан е прекалено тънка.

4. Има ли рискове, ако се гмуркам или пътувам със самолет?

В противовес на “градската легенда”, няма никакви проблеми по отношение на летенето със самолет или гмуркането.