Хидратация на кожата

През лятото жегата, силното слънце, летният бриз и климатиците изсушават кожата неимоверно много и тя се нуждае от интензивна хидратация.

Хидратацията е постоянен поток влага от дермата към епидермиса.

С напредването на възрастта, дехидратираната кожа се свива, става набраздена и набръчкана, а видимите признаци на остаряване се увеличават . Хидратиращата козметика е едно от средствата, с които този процес се забавя и по този начин спасявате кожата от преждевременно стареене. Хидратиращите продукти образуват фин повърхностен слой, който отразява светлината, придава нежен блясък на лицето и действа като защитен филм срещу мръсотията и омазняването. През лятото е препоръчително да употребяваме хидратиращи кремове два пъти дневно – сутрин след ставане и вечер преди лягане. Нощта е най-подходящото време за овлажняване на кожата, тъй като точно тогава тя губи най-много вода. Освен овлажняващ, може да се постигне и регенериращ ефект, в зависимост от съставките на хидратиращото средство.

За повече информация прочетете интервюто с д-р Крахтова, един от водещите специалисти в областта на естетичната дерматология: http://www.tialoto.bg/a/6-krasota/60837-kremovete-na-d-r-katrin-krahtova...