Грижа за кожата през есента

Есента е времето, в което започваме да се подготвяме за студената и дълга зима. Това е период на адаптация и за нашата кожа. През този сезон, изтощена от високите температури през лятото и активното слънчево облъчване, тя проявява осезаемо чувство за жажда. Защитната и функция също е намаляла, поради увеличеното отделяне на свободни радикали през лятото. Вредното влияние се изразява в разрушаване на различните белтъчни молекули, липиди или нуклеинови киселини, които са основна съставка на клетъчните структури. Това въздействие на свободните радикали има пряко отношение към стареенето на кожата.

Класическият синдром на дехидратираната кожа е „стягане“ и „опъване“. При кожа, която принципно е суха, това усещане се засилва през есента и става почти болезнено през зимата. Това е така защото освен вода в нея липсват и мазнини. Тя се набраздява с фини бръчици, става твърда, лишена от еластичност и блясък. При мазната кожа дехидратацията се изразява в образуване на повърхностни малки люспи, намалена еластичност, липсва мекота и свежест. Това води до затруднено функциониране на всички процеси в кожата – тя проявява лесна раздразнимост и е податлива към алергии и дерматити.

Затова процедурите, на които трябва да се набляга през есента са за набяване на влага не само повърхностно, но и в дълбочина.

https://www.ofertomat.bg/Paket-ot-4-protseduri-mezoterapia-Samo-za-380-l...