Грижа за деликатната зона около очите

Зоната около очите е по-тънка, по-чувствителна и има свой собствен ритъм на остаряване. Първите бръчки се появяват поради липса на влага в тъканите. Водата в зоната около очите се изпарява в пъти по-бързо в сравнение с останалите зони, тъй като тук структурата е много по-тънка, липсват мастни жлези, които да произвеждат себум и кожата не може да се предпази от загуба на вода.

Допълнителни фактори, които лишават кожата от влага, са слънцето, вятърът, изкуственото отопление в помещенията, климатиците, излъчването на монитора на компютъра и телевизора. При хора, работещи повече от два часа на ден пред компютър, зоната около очите се дехидратира динамично и с това се създават предпоставки за появата на първите бръчки. Това може да се случи не само на хората в зряла възраст, все повече млади започват да страдат от засушаване, дехидратация и поява на бръчки в тази деликатна зона.

За да предотвратите загубата на влага, поставяйте хидратиращ крем. Грижата за тази зона трябва да започне още преди да са настъпили първите измемения. До 20-годишна възраст кремът се поставя веднъж дневно – сутрин. Нанася се в малко количество в зоната на долния и горния клепач, далеч от слъзния канал и ръба на миглите. След 20-тата година крем се поставя сутрин и вечер, за да се подпомогне нощното възстановяване на клетките.

Когато искате да освежите зоната около очите и да забавите образуването на фини бръчици, тогава идва ред на качествените кремове.

За повече информация:
https://drkrahtova.com/продукт/za-vseki-tip-koja/